WAT BETEKENT KRAV-MAGA ?
Presentatie videos : (klik op het icoontje om de video te zien)

Krav-Maga is het Hebreeuws voor Gevecht dichtbij en is in feite het gevechtssysteem dat ontworpen werd voor de veiligheids diensten en de speciale eenheden van het Israelische leger. Wat een defensiegeheim bleef tot in 1964 wordt nu ook gebruikt door de grootste internationale organisaties zoals onder andere het Amerikaanse F.B.I., de politie van Los Angeles en het Franse G.I.G.N.

De sport bestaat uit 2 hoofdonderdelen :

De zelfverdediging  : Dit is in feite de basis van deze gevechtssport en bestaat uit gevarieërde technieken die toelaten zich te verdedigen tegen zowel, een groot aantal gevechtstechnieken zoals vuist- en voetslagen, verassingsaanvallen en wurggrepen, alsook tegen verschillende gewapende aanvallen (wapenstok, mes, bedreiging met pistool). Deze sport laat ook toe verschillende belagers of aanvallers in een minimum van tijd met een maximum aan veiligheid in het zand te doen bijten.

Het lijf aan lijf gevecht : Dit bestaat uit een meer geavanceerde fase van de Krav Maga, die verschillende aanvalstechnieken en pshychologische gevechtsdimensies combineren met snelle en doeltreffende neutralisatietechnieken in ongunstige situaties (donker, kleine ruimtes, …).