VERTEGENWORDIGER VA DE KRAV-MAGA IN EUROPE :
Richard Douieb (6
ème dan)
Presentatie video : (klik op het icoontje om de video te zien)

Richard Douieb is geboren te Jerusalem in 1956. Hij verbleef tot zijn zestiende in Frankrijk, waarna hij terugkeerde naar Israel waar hij start met de praktijk van Krav-Maga. Ingelijfd in een elite-commando van het Israëlische leger, verkrijgt hij het diploma van militair instructeur Krav-Maga onder het onderricht van meester Lichtenfeld.

Hij keert in 1980 terug naar Frankrijk waar hij buiten de Krav-Maga nog andere disciplines beoefend waaronder Judo, Ju-Jitsu(1ste Dan), Franse- Thaïse en Amerikaanse Boks (1ste Dan). Met deze disciplines, die hij in Argenteuil onderricht, behaalt hij de titel van Kampioen van Frankrijk in 1983. Tussen 1982 en 1986 legt hij in Israël de examens van 2de en 3de Dan Krav-Maga af en behaalt hij het staatsdiploma van professor erkend door het Nationaal Israëlische onderwijs.

Eind jaren 80 wordt hij tot officieel afgevaardigde Krav Maga in Europa benoemd door Meester Lichtenfeld. In 1990 behaaldt hij zijn 4de Dan en geeft hij zijn eerste stages in Zwitserland. 3 jaar later, wordt hij exclusieve vormer binnen het prestigieuse Franse GIGN (interventiegroep van de Franse Gendarmerie), een verantwoordelijkheid dat nog tot op heden waar neemt.

Richard DOUIEB behaalde de 5de dan in 1995. In 1997 was hij grondlegger van de FEKM-RD (Europeaan Federatie Krav-Maga Richard Douieb). Hij kreeg de 6de dan in 2000 tijdens het internationale seminarie voor lesgevers. In Frankrijk tijdens de vergadering van de nationale commissie FFKDA (Franse Karaté Federatie En vennoot Disciplines) die gehouden werd op 5 januari 2007, is Richard DOUIEB benoemd tot coördinator en technische verantwoordelijke voor Krav Maga. De 25ste Mei 2007 behaalde hij de 6de dan bij de FFKDA.

Richard Douieb , die tevens auteur is van verschillende video’s, DVD’s en referentieboeken aangaande de Krav-Maga, geeft actueel onderricht te Parijs en geeft vele stages overal in Europa. Hij is unaniem geaprecieerd en gerespecteerd door zijn leerlingen en dit omwille van zijn immense kwaliteiten in zowel de krijgskunst als pedagogisch en Menselijke normen.


Morele code van de FEKM-RD :

”Als lid zijnde van de FEKM-RD verbind ik er mij toe om de volgende richtlijnen te handhaven en te bewijzen:

- eerlijkheid
- non agressiviteit
- nederigheid
- respect voor onze statuten, onze inwendige reglementen, de onderrichters en onze collega’s

Bovendien verbind ik mij ertoe om de technieken van de Krav Maga enkel te gebruiken tijdens de lessen of in het enige geval om mijn lichamelijke integriteit te beschermen alsook van derden

Ik moet eveneens bijdragen tot een kameraadschappelijk, eenvoudig en gebruiksvriendelijk klimaat "


Foto's Richard Douieb : (klik op het icoontje om de foto te zien)